Ingredientai
500 g kiaulienos faršo;
8 virtos bulvės;
2 svogūnai;
druska;
pipirai;
paprikų milteliai;
50 g sviesto;
2 šaukštai miltų;
0,5 l pieno;
100 g baltojo vyno;
100 g grietinėlės;
50 fermentinio sūrio.
Gamyba
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame svieste pakepkite miltus, maišydami supilkite pieną, vyną, grietinėlę, pasūdykite ir užvirinkite. Kepimo indą išklokite griežinėliais supjaustytomis bulvėmis, sluoksniais dėkite mėsą ir likusius bulvių griežinėlius. Ant kiekvieno mėsos sluoksnio užpilkite karšto padažo. Ant viršaus užpilkite likusį padažą, apibarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.