Rusnės punšas

2011-10-05 17:56:23

Ingredientai

 1 l medaus;
1 l portveino (geriau brangesnio);
1 l brendžio.

Gamyba

 Medų labai gerai išsukti, supilti į indą ir pakaitinti. Labai atsargiai supilti portveiną ir vėl pakaitinti, pastoviai maišant mediniu šaukštu, jokiu būdu negalima naudoti metalinių šaukštų, nes gėrimas praras savo savybes. Paskutinis ingredientas – brendis. Į jau turimą masę pamažu supilame brendį, pakaitiname iki virimo, bet užvirinti nereikia. Kas mėgsta, galima įmesti kelis gvazdikėlius, įberti truputėlį cinamono. Gautą gerimą uždengiame ir palaikome 10 – 15 minučių, kad "susibrandintų"." Rusnės punšas geriamas karštas.

rusnes-punsas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš adm.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/146/rusnes-punsas